Pulpe de gaina in stil toscan

de Toamna07 in Pui, 16 Sep 2012 | 7734 vizualizari

 

Daca aveti oaspeti si vreti sa le faceti o surpriza cu un preparat rafinat...
Reteta o am de foarte multa vreme luata din revista Ioana.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 4 pulpe de gaina bio :)
  • 2 aredei grasi(rosu si verde)
  • 200 ml vin rosu
  • 250 g masline negre fara samburi
  • 1 conserva cu rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe mici
  • 2 lingurite de busuioc uscat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita praf de curry
  • sare si piper
  • 200 ml supa de gaina de unde au fiert pulpele
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de gaina in stil toscan:

Mod de preparare:

Pulpele de gaina spalate si parlite putin la flacara de la aragaz pentru a elimina perisorii, le punem la fiert pana in momentul in care carnea este aproape fiarta.Spre sfarsitul acestui proces de fierbere adaugam sare.
Incingem cuptorul.
Pregatim un amestec din ulei de masline,busuioc,suc de lamaIe,boia si curry.
Asezam pulpele(eu le-am taiat in doua) intr-o tava si turnam amestecul peste ele.Dam la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp spalati ardeii ,taiati-i cubulete,curatati ceapa si usturoiul si taiati-le cubulete.
Maslinele le trecem printr-un jet de apa rece si apoi le scurgem.
Scoatem tava de la cuptor si adaugam supa de gaina,maslinele,ardeii,ceapa,rosiile cubulete si usturoiul.
Condimentam si mai lasam la cuptor pentru inca 20-25 de minute.
Turnam vinul si peste inca 15 minute este gata.
Pulpele vor avea la final un gust exceptional si carnea se va rupe fasii.

Servim mancarea ornata cu patrunjel tocat alaturi de un pahar de vin rosu!



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de gaina in stil toscan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Toamna07 1

25.09.2012, 22:57

CEOFIOFI 1

27.09.2012, 00:08

ghrt 1

30.09.2012, 22:57

Am o intrebare. Am gatit la vas de Jena, pe care l-am lasat deschis doar dupa ce am pus vinul.
Zeama nu a scazut deloc, si este cam toata prezenta la final (supa+rosii+vin).
Din poze am vazut ca trebuia sa rezulta un sos destul de gros, si este si foarte putin ardei.
Ce gresesc?
Mersi! (e buna oricum )

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu lamaie, mere si cartofi